Gå til hovedindhold

Politik

I politik forhandler man om samfundets indretning

I politik er udlægningen af virkeligheden afgørende. Hvem virker mest troværdig? Hvem har belæg for sine udsagn? Hvem får overtaget i en debat eller diskussion og får dermed magten i en given diskurs?

I det postmoderne samfund findes der ikke én sandhed – men mange udlægninger af virkeligheden. Det kræver mere af borgerne at kunne navigere i og forholde sig kritisk til, hvad der er fakta eller fake.

Noa Redington er politisk kommentator ved bl.a. TV2 News debatmagasin Besservisserne og i spalterne i dagbladet Politiken. Her fortæller han om sin passion for at tale politik.

Særlig siden den amerikanske præsidentvalgkamp i 2016 har vi hørt om fake news. Vincent Hendricks slår fast i en artikel i Altinget (14.juni 2019) “Fake news er enten løgn eller bullshit, men det simulerer journalistik og dermed sandfærdighed, og derfor er det et supergiftigt produkt.“

Hvordan kan vi sikre os, at den historie vi læser, er korrekt? Hvordan er mediernes rolle forandret i det senmoderne samfund? Og hvordan anvender politikerne medierne for at komme frem med deres vinkler og historier?

Her kan du finde inspiration til at arbejde med politik og medier.